fbpx

Botrányos a szigetszentmiklósi sáméhegyi feltárás: az LMP lépni fog az ügyben

Mint ismert, Szigetszentmiklós Önkormányzata továbblépne a szigetszentmiklósi M0-ás autópályától északra elterülő Sáméhegy feltárása érdekében. A területet az önkormányzat ipari területnek szánná a még több és még nagyobb adóbevételek érdekében, de a kritikus közlekedési állapotokkal mit sem törődve.

A fideszes polgármester biztosan jól jár,  éppen ott vannak a földjei ugyanis. Ráadásul az önkormányzat által megbízott beruházó cég egy fidesz közeli offshore-hátterű társaság. Az LMP szerint elfogadhatatlan az eljárás, és felszólítja a szigetszentmiklósi önkormányzat fideszes vezetését, hogy vonja vissza a terveket és hagyja békén a sáméhegyi területet. A sáméhegyi terület ipari parkká minősítésénél ráadásul hiányzik a forgalombecslés és a hatástanulmány. A szántó ingatlanok közül a helyi polgármester, Szabó József is rendelkezik tulajdonjoggal. Érintettsége révén bejelentette, hogy a szavazásban nem vesz részt, de a határozati javaslatban felhatalmazást kapott a beruházóval való tárgyalásokra.

Az LMP nem fogja ezt az ügyet annyiban hagyni, utánajárunk a mutyigyanús beruházásnak, az offshore-lovag hátterű befektetőnek, továbbá az önkormányzat ülésein a továbbiakban is követelni fogjuk a beruházás leállítását, a hatástanulmányok és forgalombecslések adatait, és ki fogjuk deríteni a polgármester érintettségét az üzletben.

 

Vágó Gábor,
az LMP antikorrupciós szóvivője

Jaksa-Ladányi Emma,
szigetszentmiklósi önkormányzati képviselő

2019-02-18T09:16:26+00:00 2019. 02. 18.|Sajtó|