fbpx

Elektronikus jegyrendszer: itt a vége

Szerződésbontás lesz a vége az elektronikus jegyrendszer bevezetésének a BKK és a beszállító között. Az LMP felszólítja a városvezetést: haladéktalanul kezdeményezzen azonnali vizsgálatot, hogy a jogi és politikai felelősségre vonás minél hamarabb megtörténjen. Egyúttal kezdeményezzük az Országgyűlés illetékes bizottságának rendkívüli ülésének összehívását. 

Mint ismert, már 15 éve húzódik az elektronikus jegyrendszer bevezetése Budapesten. Korábbi kérdésünkre árulta el a BKK, hogy a rendszer bevezetésére szolgáló hitel egyharmada már el lett költve. Ez az új helyzet tehát azt jelenti, hogy a városvezetés kidobott az ablakon 6,1 milliárd adófizetői forintot és a hitel 2021-ben esedékes visszafizetési kötelezettsége továbbra is fennáll.

Beigazolódott az, amit korábban az LMP többször hangsúlyozott: az elektronikus jegyrendszert tulajdonképpen csak közpénz-szivattyúnak használta a főváros és a BKK vezetése, hiszen az eddigi tenderek is bebizonyították: értelmetlen kiadásokra mentek el az adófizetői forintok, olyan beszerzési eljárásokat folytattak le, ahol a győztes cég a BKK jegyautomatáknál is bizonyította inkompetenciáját, ráadásul nem rendelkezik az elektronikus rendszer kiépítéséhez szükséges referenciákkal sem.

Az LMP döbbenetének ad hangot és felszólítja a városvezetést: haladéktalanul kezdeményezzen azonnali vizsgálatot, hogy a jogi és politikai felelősségre vonás megtörténhessen! Továbbá az Országgyűlésben is kiemelten fogunk foglalkozni az üggyel: haladéktalanul kezdeményezzük az illetékes országgyűlési bizottságok rendkívüli ülésének összehívását.

Gál József,

az LMP fővárosi képviselője

Csárdi Antal

országgyűlési képviselő (LMP)

2018-11-29T15:54:10+00:00 2018. 11. 29.|Sajtó|