Kendernay János, az LMP társelnöke megbeszéléseket folytatott az Európai Zöld Párt vezetőségével. A megbeszélésen a felek elkötelezettségüket fejezték ki a jövőbeni még szorosabb együttműködés mellett.

Habár Magyarország zöld pártjának az elkövetkező öt évben nem lesz európai parlamenti képviselője, ez nem jelenti azt, hogy a hazai, illetve régiós zöld ügyek hiteles képviselet nélkül maradnának az Európai Parlamentben: az Európai Zöld Párt vezetősége ugyanis bízik abban, hogy az LMP tovább folytatja harcát többek között a paksi bővítés ellen, a szennyező multik és veszélyes erőművek ellen, a hazai klímavészhelyzet kinyilvánítása érdekében. Ezeket az ügyeket az Európai Zöldek frakciója képviselni fogja az Európai Parlamentben is.

Az LMP megalakulása óta intenzíven együttműködik az Európai Zöldekkel és fontosnak tartja a régióban a zöld mozgalmak megerősítését: ezen fogunk dolgozni, hiszen a jövő zöld lesz, vagy nem lesz.

LMP Sajtó