fbpx

Európai bankfelügyelőből pénzügyi lobbista: az LMP tiltakozását fejezi ki

Az Európai Bankhatóság igazgatója, Farkas Ádám az európai bankfelügyelet éléről a banklobbihoz távozik, amelyen keresztül a biztosítók, bankok és pénzügyi vállalatok érvényesítik politikai érdekeiket. Tehát Farkas olyan területre távozik, ahol az általa megismert szuperszenzitív pénzügyi adatokat és információkat, üzleti titkokat nagyban hasznosíthatja. Az LMP szerint ez elfogadhatatlan és Európai Zöld Párttal egyetértésben azonnali lépéseket követelünk. 

Az LMP teljes mértékben egyetért Sven Giegolddal, az Európai Zöld Párt politikusával, aki szerint azonnal el kell zárni az érzékeny adatoktól Farkast, sőt, be kell vezetni egy minimum 24 hónapos türelmi időszakot, hogy ilyen típusú munkahelyváltás ne legyen lehetséges. Az LMP határozott álláspontja, hogy ez a munkahelyváltás súlyos gazdasági összeférhetetlenséget eredményez, amit jogalkotói szinten kell kezelni.

Általánosságban véve meggyőződésünk, hogy le kell törni a lobbisták brüsszeli és strasbourgi uralmát. Az Európai Unió intézményeinek valóban az európai polgárok hiteles és érdemi képviseletéről kell szólnia, és nem különböző gazdasági érdekcsoportok, illetve lobbierők tevékenységéről.

Hanák Gábor,
az országos elnökség tagja

2019-09-03T08:16:28+00:00 2019. 09. 03.|Sajtó|