fbpx

A Fidesz az Európai Unió szintjén is szabotálja  a klímaváltozás elleni küzdelmet

A magyar kormány teljesítménye megbukott a brüsszeli klíma-érettségi vizsgán. Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnökeként kezdeményezi az Európai Bizottság értékelő jelentésének napirendre tűzését.

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a tagállamok által az év elején benyújtott nemzeti energia- és klímatervek értékelését. Az átfogó értékelés alapján a Fidesz-kormány késve összedobott, hiányos energia- klímaterve a közös minimumkövetelményeket alig üti meg. Az LMP korábban többször figyelmeztette a kormányt, hogy ezzel a tervvel csak sereghajtók leszünk Európában.

Napról-napra egyértelműbb, hogy a Fidesz nem veszi komolyan a klímaváltozás elleni küzdelmet. Nem értik, hogy a hatékony klímavédelmi intézkedések az ökológiai-társadalmi katasztrófa elkerülését szolgálnák.  Nem csoda ezután, hogy a Fidesz az LMP klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatát is elutasította, és teljes figyelmüket leköti a német autóipar rövid távú gazdasági érdekeinek kiszolgálása.

Schmuck Erzsébet kezdeményezi, hogy az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága vegye napirendre az Európai Bizottság értékelésének megvitatását. Ideje, hogy a Fidesz-többség végre támogassa a valódi megoldásokat kínáló zöld lépéseket.

LMP sajtó

2019-06-18T15:33:07+00:00 2019. 06. 18.|Sajtó|