fbpx

A Fidesz-frakció támogassa az LMP által benyújtott műanyagok betiltásáról szóló törvényjavaslatot!

Az LMP annyit kér a nagyobbik kormánypárttól: ha valóban egyetért az egyszer használatos műanyagok mielőbbi betiltásával, támogassa a saját kormánya által korábban kidolgozott törvényjavaslatot, melyet a zöld párt ismét benyújtott.

Múlt héten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részletes indoklás nélkül visszavonta a kormány által kidolgozott és benyújtott egyszer használatos műanyagok betiltására vonatkozó törvényjavaslatot. Mivel az ökológiai válság közepén égető kérdés, hogy mielőbb megtörténjen a műanyagok betiltása, ezért az LMP érdemi változtatás nélkül újra benyújtotta azt.

A Fidesz frakció maga is közleményben sürgette, hogy a kormány lépjen a műanyagok betiltása ügyében, ezért az LMP arra kéri a nagyobbik kormányzó pártot, hogy támogassa a zöld párt által benyújtott törvényjavaslatot.

Schmuck Erzsébet a Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke közvetlenül levélben is felkéri erre a Fidesz frakcióvezetőjét, Kocsis Mátét. Az elnök asszony egyben ígéretet tesz arra is, hogy a törvény vitája során az LMP nem fog módosító javaslatokat benyújtani, mert egyetért a tervezet tartalmával. A szép szavak ideje lejárt, cselekedni kell!

LMP Sajtó

2020-05-25T11:12:41+00:00 2020. 05. 25.|Fenntarthatóság, Sajtó|