fbpx

A Fideszt nem érdeklik a Nagy-Britanniában élő magyarok

A kormánypárti többség nem szavazta meg Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjének azon országgyűlési határozati javaslatát, amely felkérte volna a kormányt, hogy egy világos stratégiát alkosson a Brexit utáni időszakra, a kint élő magyarok munkavállalók és diákok szociális biztonságának biztosítása érdekében.

Egyre inkább közeleg a Brexit időpontja, és még mindig nem tudjuk, hogy lesz-e az EU és Nagy-Britannia között valamiféle kereskedelmi, gazdasági, pénzügyi megállapodás. Ez pedig nagyban érinti Magyarországot is. Egyrészt a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatainkat, másrészről pedig több százezer magyar munkavállalót és magyar diákot. Azt látjuk, hogy a magyar kormány semmilyen erőfeszítést nem mutat a Brexittel kapcsolatban: Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője több formában érdeklődött a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál, de a válaszok minden alkalommal semmitmondóak voltak.

Jelenleg, közel fél évvel a Brexit időpontja előtt úgy állunk, hogy a magyar kormány semmilyen minimum-követelményt nem határoz meg, arról már nem is beszélve, hogy stratégiája sincs a Brexit utáni időkre. Ezen segített volna az LMP határozati javaslata, ezt azonban az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának kormánypárti többsége leszavazta.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja és felháborodásának ad hangot, amiért a kormány és a kormánypártok nem hajlandóak a kint élő magyar honfitársaink helyzetével érdemben foglalkozni.

LMP sajtó

2018-10-01T13:14:14+00:00 2018. 10. 01.|Sajtó|