fbpx

Föld órája: vigyázzunk egymásra, vigyázzunk otthonunkra!

Ha fenntartható és biztonságos társadalomban akarunk élni, akkor a politikában az egyetlen járható út a zöld út. Az LMP, Magyarország zöld pártjaként továbbra is ezért a fenntartható és igazságosabb társadalomért dolgozik.

Napjainkra egyértelmű vált, hogy fenntarthatatlan életmódunk súlyos válságba sodorta a jelenleg ismert világunkat. Válságtünetek tömege bizonyítja ezt: a klimatikus viszonyok drasztikus változása, a nyári hőhullámok, a poloska és sáskainvázió, a kiapadó kutak, a kiszáradó erdők, a világ minden pontját néhány hónap alatt elérő járvány ugyanúgy, mint a társadalmi feszültségek növekedése, vagy az otthonát elvesztő, és így migrációra kényszerülő embertársaink milliói. Természeti erőforrásaink elfogynak, nem tudnak megújulni. Vizünk, talajunk, erdőink, tiszta levegőnk veszélyben vannak. 1,7 Földre lenne szükségünk, hogy fogyasztásunk jelenlegi szintjét fedezni tudjuk, de csak egy bolygónk van. Ha így folytatjuk, a szakadékba rohanunk.

Korábban soha nem tapasztalt, nagyon nehéz időszakot élünk meg, de együtt úrrá leszünk a helyzeten. Utána azonban komoly változtatásokra lesz szükség, ha nem akarunk újabb és újabb válságokat megélni: el kell engednünk pazarló életmódunkat, és a zöld megközelítést kell követnünk. Elindulhatunk egy emberi léptékű, kevésbé sérülékeny világ építése felé. Gondolkozzunk ezen a Föld órája alatt: gyógyítsuk meg a Földet, gyógyítsuk meg önmagunkat.

 

Schmuck Erzsébet és Kendernay János,
az LMP társelnökei

2020-03-28T10:06:33+00:00 2020. 03. 28.|Sajtó|