Az LMP országgyűlési képviselőcsoportjának kezdeményezésére határozattal is hozzájárul az Országgyűlés a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez a nemzeti régiók érdekében. Közös nemzeti ügyünk, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Ennek érdekében javasoltuk, hogy a Nemzeti Összetartozás Bizottsága által korábban elfogadott állásfoglalás magasabb plénumon is kihirdetésre kerüljön.

Az LMP felhívására szerdán a Fidesz és a KDNP, valamint a Jobbik és az MSZP képviselőcsoportja kifejezte, hogy a javaslathoz csatlakoznak, azt támogatják, és egyetértés alakult ki abban, hogy az a lehető leggyorsabb eljárásban kerüljön az Országgyűlés elé. Bízunk abban, hogy a határozati javaslat egy nagyobb lendületet és nyilvánosságot adhat a kezdeményezésnek.

Nincs sok idő hátra, ezért továbbra is az aláírásra buzdítunk mindenkit, a következő internetes oldalon: nemzetiregiok.eu

 

Keresztes László Lóránt
frakcióvezető (LMP)