A fideszes alapítvány divatbemutatóra és borbemutatóra kérte a 320 milliót, légiforgalmi irányítás és repülés népszerűsítésére kapta meg a HungaroControltól, és a Polgárok Házát népszerűsítő filmekre költötte.

Nem titkolhatták tovább a fideszes alapítvány támogatási szerződését, amivel egy állami cégtől 320 millió közpénzt kaptak. A nyertes perünk nyomán kiadott támogatási szerződésből egyértelmű, hogy a HungaroControl úgy adott közpénzt a fideszes Szövetség a Nemzetért Alapítványnak, hogy semmilyen garanciát nem kért, és semmilyen ellenőrzési mechanizmust nem határozott meg, hogy az alapítvány biztosan légiforgalmi irányítók toborzására és a repülés népszerűsítésére fordítsa a pénzt.

A kiperelt iratokból kiderül, hogy a 320 milliót nem arra kapták, hogy a fideszes Polgárok Házának működésére költsék! De persze a Fidesz-közeli szereplők finanszírozása megint fontosabb volt, mint a repülés népszerűsítése és légiirányítók toborzása.

A fideszes Szövetség a Nemzetért Alapítvány vezetője, László Tamás, korábbi XV. kerületi fideszes képviselő maga nyilatkozta, hogy a Hungaro Controltól kapott pénzből a Polgárok Házának népszerűsítésére készültek filmek, vagyis a 320 millió forintot nem a támogatási cél megvalósítására fordították. Ez felveti a tiltott pártfinanszírozás kérdését is.

Világos, hogy László Tamás nem méltó a köz bizalmára, hiszen semmilyen problémát nem lát abban, hogy közpénzt pártpolitikai célokra vertek el. A 320 millió forinttal való elszámolás dokumentumainak kiadására pert indítottunk, azóta az illetékes minisztérium már válaszolni sem hajlandó az ügyben.

Elvárjuk, hogy Orbán Viktor polgári körének alapítványa azonnal fizesse vissza az adófizetőktől kijátszott 320 millió forintot, és azt a HungaroControl fordítsa a Liszt Ferenc repülőtér zajterhelése miatt egészségkárosodást szenvedett lakosok kártalanítására!

Demeter Márta
országyűlési képviselő