fbpx

Klímavészhelyzetről szóló bizottsági ülésre várják Orbán Viktort és Karácsony Gergelyt

Schmuck Erzsébet, az országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke meghívta Orbán Viktor miniszterelnököt és Karácsony Gergely főpolgármestert a bizottság soron következő, klímavészhelyzetről szóló ülésére.

A klímavészhelyzet kihirdetése politikai akaratot fejez ki, hogy tudatában vagyunk az éghajlatváltozás felgyorsulásának és annak negatív következményeinek. Kifejezi azt, hogy a szép szavak helyett tettek következnek.

Az LMP idén májusban nyújtotta be az Országgyűlésnek a klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatát, ami konkrét feladatokat is kijelölt. A kormánytöbbség még a tárgysorozatba vételt sem engedélyezte. Ezt követően az LMP kezdeményezésre ellenzéki összefogásban közös javaslatként nyújtották be, amit szintén megakadályozott a kormánytöbbség. A Párbeszéd ugyancsak benyújtott egy hasonló tartalmú javaslatot.

Jövő kedden a Fenntartható fejlődési bizottság ülésén ezen javaslatok napirendre kerülnek. Tekintettel az ügy fontosságára Schmuck Erzsébet, mint a FFB elnöke meghívja Orbán Viktort az ülésre. Az ülésre ugyancsak meghívja Karácsony Gergely főpolgármestert, aki tett azért, hogy a Fővárosi Közgyűlés elsőként kihirdesse Magyarországon a klímavészhelyzetet.

Ez jó alkalom arra, hogy a miniszterelnök ne csak felületesen, hanem mélyebben megismerkedjen korunk egyik legnagyobb kihívásával és tudjunk beszélni az ezzel kapcsolatos kiemelt feladatokról.

LMP Sajtó

2019-11-19T16:35:01+00:00 2019. 11. 19.|Sajtó|