fbpx

A Kőbányai Önkormányzat vegye saját kézbe a közétkeztetést!

Kőbányán az önkormányzat úgy látszik, nem tud 10 évnél rövidebb időre szerződést kötni a közétkeztetés területén! A közbeszerzési eljárásoknál ráadásul mindig csak 1 pályázó marad talpon, a többiek ilyen-olyan indokkal kiesnek menet közben. 2014-ben a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.-vel kötöttek megállapodást 10 évre 10 milliárdos nagyságrendben. A szerződés ráadásul tartalmazta, hogy a cég 50 %-kal emelheti az árait. Ezt 3 ütemben meg is tette, azonban ez év elején még ennek ellenére is kérte az önkormányzatot a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére.

Ebbe az önkormányzat bele is ment és újabb közbeszerzést írtak ki a témában. A szerződés megkötésére rohamtempóban került sor, még az önkormányzati választások előtt az augusztusi testületi ülésen. Ezen az ülésen egyedüli ellenzéki képviselőként vettem részt, ezért csak én nem szavaztam meg ezt a megállapodást. Az előző és a mostani nyertes cég, a Kórház – és Menzaétkeztetés Kft. közötti összefonódásokat jól bemutatja a mellékelt cikk.

Az rohamtempóban megkötött szerződésen kívül más problémám is van. Hosszú évek óta azért küzdök, hogy a közétkeztetést a kerület vegye saját kézbe. Alakítson ki néhány erre alkalmas intézményben saját főzőkonyhát, ahonnan a többi intézményt is el lehet látni. Az alapanyagok beszerzésénél a környékbeli termelőket részesíthetnénk előnyben, így segítve a környékbeli mezőgazdaságot is. Ez nem példa nélküli eset, a Szivárvány Idősotthonban is így működik az ellátás.

Eddigi ez irányú javaslataimat rendre lesöpörte az asztalról a fideszes önkormányzati többség. Azonban nem adom  fel a harcot, hogy a kőbányai gyerekek, diákok és idősek környékbeli termelőktől származó friss, egészséges és finom élelmiszerekből származó közétkeztetési ellátásban részesüljenek!

https://g7.hu/kozelet/20191007/a-valasztasok-elott-meg-gyorsan-kotottek-egy-tizeves-tizmilliardos-szerzodest-kobanyan/?fbclid=IwAR0632M-J9fk8ZPpzRFHRYS_jYPoyfBVE9ab6qc_CIigUEs8DImEeLQ9caM

Tóth Balázs 
önkormányzati képviselő
az LMP kőbányai listavezetője

2019-10-07T15:19:33+00:00 2019. 10. 07.|Sajtó|