Az LMP frakciója határozottan felszólítja a kormányt, hogy ne látszatintézkedésekkel és torzító propagandával hitegesse az embereket, miközben a valóság nem a kormány „tökéletes” intézkedéscsomagjainak hatékonyságát tükrözi.
A kormány miután aláírta az Isztambuli Egyezményt, nem hajlandó ratifikálni azt.  Elutasítjuk a kormány folyamatos álszent kommunikációját a tökéletes szociális, család- és gyermekvédelmi rendszerrel kapcsolatban, egy olyan országban, ahol a hatalmas szakemberhiány, az alacsony fizetések miatt nincs lehetőség időben szakemberhez fordulni, a szakterületek átjárhatóságának nehézségei miatt nem jutnak el a megfelelő szervekhez időben a segítségkérések, a jelzések!

Elutasítjuk a kormány álszent kommunikációját, egy olyan országban, ahol olyan tragédiák fordulhatnak elő, mint a tatabányai gyerekgyilkosság, vagy az inárcsi szociális munkás meggyilkolása.

Ha a magyar kormány valóban kiemelt fontosságúnak tartja a nőkkel, gyermekekkel szembeni erőszak elleni hatékony fellépést, akkor nem közleményeket ad ki, hanem teszi a dolgát úgy, hogy a valóságban is működjön a védő- és jelzőrendszer, úgy hogy a látens esetek minél nagyobb arányban lássanak napvilágot és kapjanak az áldozatok mihamarabbi segítséget.  Szeretnénk látni valódi cselekvéseket és nem a valódi esetek újra és újra előfordulását!

Követeljük az Isztambuli Egyezmény azonnali ratifikálását! Amennyiben ezt a kormány nem teszi meg, akkor nyíltan elismeri, hogy valamennyi bántalmazott kezét elengedi és a jelenlegi rendszeren nem kíván változtatni.
Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő (LMP frakció)