A kormány megint elfeledkezett a szociális dolgozókról

Nemrég jelentette be a kormány, hogy a pedagógusok és „a pedagógusi munkát segítő emberek” is részesülni fognak az egyszeri 500 ezer forintos juttatásból. Ez 10500 embert érint, akik a kormány által kiválasztott 400, hátrányos helyzetű település valamelyikén dolgoznak. A támogatás teljesen megérdemelt, hiszen egy nem várt helyzethez kellett alkalmazkodniuk és abban helytállniuk. 

Az ugyanakkor érthetetlen, hogy a szintén teljesen váratlan helyzetben hősiesen helytálló szociális szektorban dolgozók nem kapják meg ugyanazt az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést.  A szociális szektorban dolgozók rengeteg túlórát végig dolgozva, sokszor a járványveszélynek kitéve küzdöttek a legveszélyeztetettebb honfitársaink egészségéért és biztonságáért. Tették ezt úgy, hogy a szociális szektorban dolgozók keresete egy tragédia, amit még a kormányzat is elismer.

Nincs ok, nincs érv, hogy miért feledkezik el ismét a kormány a szociális dolgozókról. Tudomásul kellene venni, hogy ez az ország nem működne a szociális szektor nélkül, ami nem működne a szektorban dolgozók nélkül.  Ezért is indított az LMP petíciót a szociális dolgozók egyszeri bérkiegészítéséért a beremelest.hu oldalon, amit eddig nagyjából harmincezer ember írt alá.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

 

2020-08-27T10:58:00+00:00 2020. 08. 27.|Sajtó|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds