fbpx

Kövér László megvezetett egy nemzetközi szervezetet!

Kövér László a NATO parlamenti közgyűlését megvezetve, formális szerepével visszaélve vonatta vissza Demeter Márta delegálását: az LMP ezért a strasbourgi bírósághoz fordul jogorvoslatért és levélben tájékoztatja a NATO-közgyűlés elnökét és az Európai Parlament kapcsolattartó delegációját, hogy kifejezze tiltakozását.

Kövér László a törvény szerint valóban képviseli az Országgyűlést a nemzetközi kapcsolatokban, de ez a tájékoztatásra vonatkozik, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a házelnök egyszemélyben válogathat ellenzéki képviselők között kénye-kedve szerint. Ezt a lépést minden eszközzel meg kell akadályozni, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor Kövér László holnap akár az összes ellenzéki képviselő mandátumát „megvonhatja” és látszatellenzéki képviselőkkel töltheti fel.

Kövér László kizárólagos feladata e tekintetben az, hogy a magyar Országgyűlésben kialakult konszenzust képviselje a NATO parlamenti közgyűlés irányába. Kövér László ezt a konszenzust egyoldalúan felrúgta és visszaélt a lehetőségeivel, amikor nem új konszenzus kialakítására törekedett, hanem „visszavonta” Demeter Márta mandátumát, ráadásul eljárásával megvezette a NATO-közgyűlést.

Az LMP ezért levélben tájékoztatja a NATO-közgyűlés vezetését, illetve az Európai Parlament vonatkozó delegációját Kövér László eljárásáról. Illetve amennyiben a házelnök nem tartja tiszteletben a rendszerváltás óta az Országgyűlésben alkalmazott eljárást, akkor a strasbourgi emberi jogi bizottsághoz fordul.

LMP Sajtó

2019-01-17T12:13:19+00:00 2019. 01. 17.|Sajtó|