fbpx

Legyen hungarikum az Elvira major!

Magyarországon van egy olyan tradicionális mezőgazdasági terület, ami még Kishantosnál is nagyobb érték, és elképesztő barbárságot terveznek ellene. Az érdi városvezetés ingatlanmutyira készül ezen nemzeti kincs ellen, ezért az LMP kezdeményezi hungarikummá minősítését. 

Az Elvira major Közép-Európa legnagyobb csonthéjas génbankja, 70 éve 2200 tételt őriznek és tanulmányoznak itt. Ez a kutatóintézet magyar nemzeti kincs, sőt, európai szinten is példátlan érték.

Az LMP több aktivistája 2018 tavaszán sikerrel akadályozta meg azt a közgyűlési döntést, amelyiken egy átminősítési eljárással tönkre akarták tenni a majort, és most végleg biztonságban szeretnénk tudni az Elvira majort, a területét és az azt körülvevő pufferzónát.

Azt szeretnénk, ha a város jelenlegi vezetése ezekkel a valódi kérdésekkel foglalkozna, és hitet tenne az Elvira major mellett, bár az ültetvények mellett ipari park létesítésére bíztató óriásplakát nem sok jót ígér.

Ezért írásbeli kérdést intézünk Nagy István agrárminiszterhez, és petíciót indítunk a major és környezete minél magasabb szintű védettsége érdekében.

Turcsán Szabolcs
az LMP Országos Elnökségi tagja
Tetlák Örs,
az LMP érdi elnökségi tagja

 

2019-02-16T10:20:48+00:00 2019. 02. 14.|Sajtó|