fbpx

Leszavazták az ügynökakták nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatot

A fideszes többség leszavazta az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslat, valamint a kiemelt közbizalmat igénylő tisztségek betöltésének sajátos feltételeiről szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételét az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai ülésén. 

Az ország jelenlegi vezetői ezzel újfent igazolták, hogy nemzeti elköteleződésűnek hazudják magukat, de valójában a kommunista rendszert restaurálják: a kormánypártok tudatosan és előre megfontolt szándékkal mentegetik a kommunista bűnösöket. Határozott meggyőződésünk, hogy a Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói. Ők nem feltárni akarták a kommunista államgépezet működési mechanizmusait, hanem eltanulni és újrahasznosítani. A jelek szerint jó diáknak bizonyultak.

A másik törvényjavaslatunk szerint pedig az 1990. február 14. napját követő időszakban a nemzetbiztonsági szolgálatok személyi állományába tartozó személy és a nemzetbiztonsági szolgálatokkal titkosan együttműködő személy kiemelt közbizalmat igénylő tisztséget csak az e jogviszonya megszűnését követő nyolc év elteltével tölthet be. Ilyen közbizalmi tisztség a javaslat szerint többek között a kormánytagság, köztársasági elnök, országgyűlési képviselők. Az Igazságügyi bizottságban ezt a törvényjavaslatunkat is leszavazta a kormánypárti többség.

 

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnökei

 

2019-03-12T16:10:26+00:00 2019. 03. 12.|Sajtó|