fbpx

LMP: Az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel

Az LMP álláspontja szerint a valóság és a kormány propagandája között az egészségügy terén a legnagyobb a különbség, miközben csupán egyetlen dolgot értek el: fizetőssé tették az ellátást. Az LMP felszólítja a kormányt: fogadja el javaslatainkat, mert az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel. 

Döbbenetes adat, hogy Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 ember hal bele a betegségbe. A kormány késlekedése, az egészségügyi háttérintézmények átszervezése emberéleteket is követel, hiszen bár rendelkezésre áll 6,5 milliárd forintnyi uniós támogatás arra, hogy elinduljon egy vastagbélrák-szűrő program, ez máig nem történt meg.

Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány a kiszivárgott és egyébiránt is nyilvánvaló információk alapján késlekedik a Honvédkórház sürgősségi ellátásának rendezésével, miközben az heteken belül összeomolhat. Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá azt is, hogy a kormány bukott egészségügyi és bérpolitikájának köszönhetően a hét végén az ajkai kórház valamennyi ápolója felmondott.

Az LMP meggyőződése, hogy a helyzet tarthatatlan: olyan egészségügyi rendszert kell létrehozni, amelyben emberek nem betegednek vagy halnak meg, pusztán azért, mert az állam által fenntartott egészségügyi intézményben próbálnak gyógyulni. Valóban ingyenes állami egészségügyet kell teremteni: 300 milliárdos azonnali forrásbevonással kell enyhíteni az egészségügy legfájóbb problémáit, kiemelten kezelve az ápolók és orvosok bérrendezését, illetve a kórházfelújítások ügyét. Az országban mindenhol azonos színvonalú állami egészségügyi ellátást kell biztosítani, és csökkenteni kell a betegek kiszolgáltatottságát. Az LMP alkotmányba foglalná a társadalombiztosítás intézményét, emellett létre kell hozni az egészségügyi ombudsman intézményét is.

LMP sajtó

2018-09-09T10:24:41+00:00 2018. 09. 09.|Sajtó|