fbpx

LMP: az EU-s klímacélok is a Soros-terv részei?

Az agrárminiszter szerint nem kell félni a klímaváltozástól, hanem tudni kell a válaszokat. A kormány hozzáállása viszont azt mutatja, hogy vagy nem tudja a helyes válaszokat, vagy ami még rosszabb, tudná, hogy mit kellene tenni, de nem teszi. 

Amikor Nagy István agrárminiszter arról beszél, hogy milyen gazdag a magyar génbank-állomány, ami majd szárazságtűrő növényfajtákkal átsegít minket a klímaváltozáson, kiakad a cinizmusmérőnk, hiszen tudjuk, hogy például Európa egyik legnagyobb csonthéjas génbanki gyűjteménye, az érdi Elvira major mellé egy, az ültetvény megmaradását veszélyeztető ipari park megépítését támogatja a kormány.

De az idei rendkívül aszályos éven már a génbankok rejtett tartalékai sem segíthetnek. Ehhez már régóta fel kellett volna a kormánynak ébredni, csakúgy, mint az átfogó tájgazdálkodási, talajvédelmi intézkedések esetében, amelyek helyett a kormány korszerűtlen és pazarló öntözési technológiákban utazik.

Nem is meglepő ez akkor, amikor az agrárminiszter szavai szerint az uniós klímacélok nem szólnak másról, mint arról, hogy Magyarország felzárkózását lassítsák. Mi eddig azt hittük, hogy a magyar gazdaság jobban teljesít, mint valaha, de ezek szerint az uniós klímacélok is a Soros-terv részeivé váltak. Az agrárminiszter kijelentése alapján egyértelmű: a Fidesz csak a nagyvállalatok érdekeit szolgálja, és sosem fognak olyat tenni, ami ártana a nagy autóipari cégek profitjának.
Vágó Gábor,
az LMP EP-listavezetője

2019-04-09T13:32:36+00:00 2019. 04. 09.|Sajtó|