fbpx

LMP: A Nemzeti Gyásznap alkalmából

Az LMP politikai közössége tisztelettel és főhajtással emlékezik a 62 évvel ezelőtti események szabadságharcos hőseire. 1956. november 4-e olyan korszak kezdetét jelentette a magyar történelemben, amelyet még mindig nem tudtunk igazán lezárni. Méltatlannak érezzük ugyanis, hogy a nemzeti gyásznapon kell kihangsúlyoznunk: azok az emberek, akik az akkori rendszer bűnösei voltak, ma is teljes titokban élhetnek köztünk, mert nem számoltatták el őket. 

1956 üzenete, hogy folyamatosan küzdeni kell azért, amiben hiszünk, és azokért, akiket szeretünk. Mindenkinek, aki ma a magyarságért tenni akar, az ő harcukat kell szem előtt tartania, mert ők azért áldoztak fel mindent, hogy ma egy szabad és független országban élhessünk. Ezt a szabadságot és függetlenséget kell most megvédenünk, ebből nem engedhetünk.

Az 1956-os forradalom és szabadságharccal a magyar nemzet újfent bizonyította, hogy szabadságra született: november 4-e pedig többek között az árulásnak és gonoszságnak is szimbólumává vált. 62 évvel ezelőtt ezen a napon a Kádár-rendszer ugyanis gonoszsággal, árulásban született. A totalitárius diktatúrában a félelem, a gyanakvás, a besúgás, a gyűlölet szabta meg a mindennapokat, mert a hatalom birtokosai ebben voltak érdekeltek. Mélységesen elszomorító és egyben felháborító, hogy több mint félévszázad után sem tudtunk előrelépni, hiszen a jelenlegi kormánypártok felelnek azért, hogy a Kádár-korszak tovább élhet itt Magyarországon. A jelenlegi kormányzatnak választ kell adnia a társadalom számára, hogy miért restaurálja módszereiben és politikailag azt a rendszert, mellyel szemben határozta meg önmagát a rendszerváltozás idején.

Múlt héten is újra bizonyították ezt, amikor 18. alkalommal is leszavazták az LMP törvényjavaslatát, amely az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát célozza. Az ország jelenlegi vezetői ezzel újfent igazolták, hogy nemzeti elköteleződésűnek hazudják magukat, de valójában a kommunista rendszert restaurálják. Határozott meggyőződésünk, a Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói.

Tartozunk annyival 1956 emlékének, a szabadságharc mártírjainak, hogy nem engedjük a kollaboránsokat a felelősség alól kibújni. A főhajtás és a tiszteletadás mellett ez a nemzeti gyásznap üzenete.

 

Budapest, 2018. november 4.

Demeter Márta,
az LMP társelnöke

Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnöke

 

2018-11-04T13:31:10+00:00 2018. 11. 04.|Sajtó|