fbpx

A munkahelyek hatékony védelmét áldozza fel a kormány a kínai érdekek szolgálatáb

Egy pénteki döntés alapján a gazdaságvédelmi alapból elvesznek újabb 82 milliárdot a Budapest-Belgrád vasútvonal soha meg nem térülő fejlesztésére. A munkahelyek hatékony védelme helyett tehát ezt a pénzt is elköltik már idén a kínai nagyhatalmi érdekeket szolgáló, Mészáros Lőrinc cégeinek 300 milliárdot hozó projektre.

A jelenlegi válság rámutatott, hogy az a világgazdasági rendszer, ahol szinte minden a föld túloldaláról érkezik, fenntarthatatlan. Nem csak környezeti szempontból, de egy ország vagy régió gazdasági stabilitása kapcsán is. Rendkívül sérülékeny az a gazdaság, amelyik nem tudja az alapvető szükségleteit helyi vagy regionális termeléssel kielégíteni. Erre már sok országban döbbennek rá és kezdik áttervezni a jövőt. Ennek a jövőnek a kínai tömegáruk szállításának további növelése nem része!

A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése nem csak megmagyarázhatatlanul drága, de értelmetlen a magyar nemzeti érdekek szempontjából. Ezt a kormány maga ismerte el azzal, hogy a projekt dokumentumait tíz évre titkosítják. Az LMP szerint ezt az értelmetlen projektet le kell állítani, és ezt a hatalmas összeget egy önellátó gazdaság felépítésére kell fordítani.

Keresztes László Lóránt,

az LMP frakcióvezetője

2020-05-16T10:25:09+00:00 2020. 05. 16.|Sajtó|