fbpx

Ne játsszon az óvodások biztonságával az érdi önkormányzat!

A Modern Városok Program keretében felújított érdi Tündérkert óvoda átadása után néhány héttel olyan súlyos meghibásodás történt az elektromos rendszerben, hogy az óvodát be kellett zárni, és a gyerekeket más intézményekbe irányítani. Az LMP vizsgálatot kezdeményez a felújítást átvevő műszaki ellenőr ellen, hiszen a szerződésben ott áll fekete-fehéren, hogy a kivitelezőnek a felújítás során át kellett volna vizsgálni az elektromos rendszert.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bármilyen nevelési intézményben olyan körülmények között töltsék el idejüket Érden, vagy bárhol az országban a gyermekek és nevelőik, ahol biztonságuk nem garantált.

A Tündérkert óvodában történt tűzveszély kapcsán magyarázatot várunk T. Mészáros Andrástól és dr. Bács István alpolgármestertől, hogy miként fordulhat elő csak hetekkel egy több tízmilliós felújítást követően ilyen veszélyhelyzet? Ki és miféle műszaki tartalommal vette át a kivitelező munkáját?

Követeljük a felelősök megnevezését és felelősségre vonását. Ami pedig ennél sokkal fontosabb, az óvodások és az épületben dolgozók biztonságos körülményeinek azonnali megteremtését. A Tündérkert óvoda felújítása szomorú látlelete a Modern Városok Program anomáliáinak. Egy túlárazott beruházás, ami óvodások és nevelőik biztonságát veszélyezteti.

Tetlák Örs,
az LMP érdi szervezetének vezetőségi tagja

2019-03-04T16:38:56+00:00 2019. 03. 04.|Sajtó|