fbpx

Nem Magyarország, csak Orbán Viktor áll Erdogan oldalán

A bazári diplomácia újabb mélypontját jelenti Orbán Viktor gratulációja Erdogan török elnök felé. A magyar kormány ismét igazolta: a nemzeti érdekek forintosítása sokkal fontosabb szempont számukra, mint a demokratikus alapértékeink védelme, mikor például elvtelen módon megvédi Erdogan rendszerét a jogos kritikákkal szemben. Az LMP üdvözli továbbá, hogy a Népek Demokratikus Pártja (HDP) a második legerősebb ellenzéki formáció lesz a török nemzetgyűlésben.

Lehet, hogy Orbán Viktor barátjának tartja Erdogant, aki saját népe ellenében építi fel autoriter rendszerét, de aki a török emberek barátja akar lenni, az nem mehet el szó nélkül az újságírók bebörtönzése, az erdogani hatalmat bebetonozó gyanús népszavazás, a súlyos választási csalások és a török emberek jogait sárba tipró intézkedések sorozata mellett. Orbán Viktor mind a magyar, mind a török embereket cserbenhagyva tett hűségesküt Erdogan rezsimjének.

Az LMP ugyanakkor üdvözli, hogy a Népek Demokratikus Pártja (HDP) politikai közösségének nemzetgyűlési képviselete lesz: a társadalmi szolidaritás és egyenlőség, a demokratikus alapértékek, a részvételiség, a kisebbségi jogok érvényesítésének ügye erős, jelzésértékű támogatottságot kapott a tegnapi parlamenti választásokon. Az LMP vezetése a mai napon levélben gratulált a HDP társelnökeinek és bizakodásának adott hangot a két párt közötti hatékony együttműködés folytatása érdekében.

LMP sajtó

2018-06-25T11:26:05+00:00 2018. 06. 25.|Sajtó|