fbpx

Petíció a képviselők fizetésének felfüggesztéséért!

Kerületünk gyakorlatilag kivéreztetett állapotba került. Minden, ami eddig jó és megszokott volt (nyári táborok biztosítása, civil szervezetek támogatása, stb.) nem tud megvalósulni, hiszen mint tudjuk egyes képviselők egyszerűen nem képesek a kerület költségvetését megszavazni.

Igen, a Fideszről és az őket támogató független képviselőkről van szó. Ők képesek voltak saját kedvük szerint úgy módosítani a költségvetést, ahogyan nekik tetszik. Mégis, a költségvetés teljes elfogadására NEMET mondanak. Láthatóan számukra abszolút jó ez az állapot.

Többek között ezért is nyújtottam be javaslatot, hogy amíg nincs költségvetés, addig ne kapjanak a képviselők tiszteletdíjat. Nem meglepő módon ezt sem tudták támogatni. Vagyis igen a fizetésre, nem a kerület működésére!

Úgy vélem, a költségvetést támogató képviselők, amit tudtak megtettek.

Eljött az idő szerintünk, hogy a kerület lakói és a kerületben dolgozók is kifejthessék véleményüket! Ezért petíciót indítunk annak érdekében, hogy ne kaphassanak a 15. kerületi önkormányzati képviselők tiszteletdíjat addig, amíg nem kerül elfogadásra a kerület költségvetése.

A petíciót utcai standjainknál, illetve az LMP 15. kerületi facebook-oldalán lehet elérni.

Szilvágyi László,
az LMP önkormányzati képviselője, Budapest 15. kerület

2019-05-02T15:36:22+00:00 2019. 05. 02.|Sajtó|