fbpx

Reagálás a honvédelmi tárca által kezdeményezett hétpárti egyeztetésre

Látszategyeztetések helyett valódi megoldási javaslatokra volna szükség a honvédelemben

Ha a Honvédelmi Minisztérium vezetése komolyan gondolna bármifajta politikai vagy szakmai egyeztetést a magyar honvédelem jövőjéről és az ország biztonságáról, akkor nem az általuk jegyzett törvénymódosítás vitájának közepén kezdeményeznének látszatfórumot, hanem kellő időben, kidolgozott és alátámasztott javaslatokkal és kiérlelt koncepcióval álltak volna elő az Országgyűlés illetékes bizottságában.

A benyújtott kormányzati törvényjavaslat a problémák megoldása helyett a Honvédség egyre romló helyzetéhez igazítja a jogszabályokat, ami elfogadhatatlan. A honvédelmi és rendészeti bizottságban Demeter Márta frakcióvezető-helyettes, bizottsági alelnök két alkalommal is kezdeményezte, hogy a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke személyesen számoljon be a Magyar Honvédség vezetési-irányítási rendszerének átalakításáról, amiről a magyar emberek csak a kormánypárti sajtóból értesülhettek. A honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök nem hogy beszámolni nem kívántak, de meg sem jelentek a bizottság ülésén.

Mégis miről akarnak egyeztetést folytatni, amikor már a honvédelmi struktúra átalakítására a miniszteri utasítást is kiadták úgy, hogy az Országgyűlés a törvényt még el sem fogadta?!

Az LMP nem vesz részt az álegyeztetésen, ugyanakkor elvárja, hogy a honvédelmi miniszter haladéktalanul és személyesen számoljon be a Magyar Honvédség vezetési-irányítási rendszerének átalakításáról az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságban.

Az LMP Országgyűlési Képviselőcsoportja

2018-11-29T07:21:17+00:00 2018. 11. 29.|Sajtó|