fbpx

Szél: az LMP azokat szolgálja, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben

Az LMP szolgálatra jelentkezik az ország helyreállítása érdekében és azokért, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben – mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt szombaton Budapest belvárosában, sajtótájékoztatón.

Az LMP társelnöke szerint kormányváltó hangulat van, minden választót szavazásra buzdított.

“Szerezzük vissza a saját becsületünket. Nem lehet ennek az országnak olyan miniszterelnöke, aki minket fenyeget és aláz a nemzeti ünnepünkön és egy szakrális vallási ünnepen bejelenti, hogy tömegesen listáz minket” – szögezte le.

Arra is kérte a választókat, tegyék lehetővé, hogy egy erős LMP legyen a parlamentben vagy a kormányban. Leszögezte: a demokrácia és a jogállam helyreállításában mindenkivel együtt tudnak működni, mert Magyarország nem lehet “illiberális, autokratikus vagy féldiktatúra állapotban”.

Az LMP politikusai a civil életből érkeztek és nem a saját pecsenyéiket sütögetik. Nincs szükségük Polt Péter legfőbb ügyészre ahhoz, hogy elkerüljék az igazságszolgáltatást – tette hozzá.

“Én egy 41 éves, kétgyermekes édesanya vagyok, aki életem végéig elszámolgattam volna a statisztikákat a Központi Statisztikai Hivatalban, ha nem történt volna az országunkban az, ami megtörtént” – közölte.

Csárdi Antal, a párt budapesti, belvárosi képviselőjelöltje szerint új szemléletű képviselőkre van szükség, hogy a főváros beruházásait ne gazdasági érdekek döntsék el. Véget kell vetni annak, hogy Felcsúton és Hódmezővásárhelyen döntsenek Budapest sorsáról – mondta.

Szél Bernadett kérdést kapott arról, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint az LMP okolható majd azért, ha nem nyer az ellenzék, amire kijelentette: az LMP mindent megtett az országos és a legszélesebb körű együttműködésért. Még szombat délelőtt is azon dolgoztak, hogy az ellenzék a lehető legtöbb mandátumot nyerhesse meg.

Ungár Péter elnökségi tag elmondta, hogy az utolsó pillanatig folytak a tárgyalások, ami szerinte három biztos ellenzéki mandátumot eredményezett. Ennek része, hogy Szekszárdon a szocialista Harangozó Tamás visszalép az LMP társelnöke, Hadházy Ákos javára. Úgy összegzett: az LMP jelöltje az országban hét helyen nincs a szavazólapon, és három helyen léptek vissza a javukra baloldali indulók.

Szél Bernadett kérdésre cáfolta azt a hírt, miszerint szakadna az LMP. Arra reagálva, hogy Kövér László fideszes házelnök ellenzéki csalástól tart, rámutatott a Kúria döntésére, miszerint a kormány jogellenesen kampányolt a Fidesz javára. Ez azonban szerinte csepp a tengerben, majd sorolta a példákat, amelyek bizonyítják, hogy a kormányoldal egész rendszere csalásra épül: képviselők lejáratását, ellenzéki aktivisták bántalmazását. “Ez már nem csalás, ez már erőszak” – jelentette ki.

MTI/LMP

2018-04-07T20:24:27+00:00 2018. 04. 07.|Sajtó|