fbpx

Teljes nukleáris leszerelés szükséges

A hirosimai atombomba-támadás emléknapján az LMP kiemelten hangsúlyozza, hogy soha többet nem szabad megengedni, hogy a hirosimai és nagaszaki eseményekhez hasonló borzalom újból megtörténhessen.

Meggyőződésünk, hogy minden államnak gondosan és felelősen be kell tartania az atomsorompó-egyezmény alapelveit. Az atomsorompó-szerződés szinte teljesen feledésbe merített alapelvei szerint az aláírók mielőbb véget vetni szándékoznak az atomfegyverkezési hajszának, hatékony intézkedéseket tesznek az atomleszerelés irányába, beleértve az összes kísérleti robbantás örök időkre szóló beszüntetését, az atomfegyverek előállításának beszüntetését, az összes létező atomfegyver-készlet megsemmisítését, az atomfegyverek és célbajuttató eszközeik kizárását az államok fegyverzetéből.

A XXI. század egyre élesedő problémái csak az országok közötti bizalommal és megbékéléssel kezelhetők. Nincs okunk nyugalomra és elégedettségre, amíg világunk néhány műszaki meghibásodásra áll a megsemmisüléstől. Főhajtással emlékezünk az áldozatokra, a főhajtáson túl pedig egyértelműen ki kell állnunk amellett, hogy a 74 évvel ezelőtti borzalmak ne ismétlődhessenek meg.

Kendernay János,
az LMP társelnöke

2019-08-06T08:36:45+00:00 2019. 08. 06.|Sajtó|