fbpx

Több témát kér a Nemzetbiztonsági bizottság napirendjére az LMP

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának napirendjére kérte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári irodájának felgyújtásával kapcsolatos legújabb fejlemények, valamint a Huawei telekommunikációs cég ipari kémkedésének magyar gazdasági életre gyakorolt hatásának tárgyalását. Az LMP képviselője továbbá tájékoztatást kér a paksi bővítéssel kapcsolatos újabb csúszásról, amelyet most már a miniszterelnök is elismert. 

Mint ismert, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári irodájának felgyújtásával vádolt lengyel feltételezett elkövető szerint: instrukciókat és anyagi ellenszolgáltatást is adott az akcióhoz Manuel Ochsenreiter, aki a német AfD munkatársa és rendszeres szakértője az orosz propagandamédiának.

Ungár Péter továbbá kérte, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság tájékoztatást kapjon az érintett szervezetektől: észleltek-e Magyarországon a Huawei telekommunikációs cég részéről ipari kémkedésbeli tevékenységet.

A paksi bővítésről a miniszterelnök pedig elismerte: elképesztő csúszások vannak a gigaprojektben, amelyek most már hazánk nemzetbiztonságát, az állampolgárok biztonságát veszélyeztetik.

LMP sajtó

2019-01-15T13:57:17+00:00 2019. 01. 15.|Sajtó|