fbpx

További lépésekre van szükség, hogy a kistelepülésen élők is részesülhessenek a téli rezsicsökkentésből

A kormány a választások előtt tett ígéreteit csak féloldalasan tartotta be, így családok százezrei maradtak ki a téli rezsicsökkentés kiterjesztett juttatásaiból. A rosszul megalkotott jogszabály ráadásul a leginkább rászorulóknak okozta a legnagyobb károkat. Az LMP és Ignácz József besencei független polgármester határozott kiállása nyomán változott a helyzet: több százezer ember juthat hozzá a neki járó segítséghez. 

Ignácz József, Besence független polgármestere elsőként hívta fel az országos sajtó figyelmét arra, hogy a téli rezsicsökkentésből a kormány több százezer fával fűtő embert egyszerűen kihagyott, miközben jellemzően pont itt lett volna a legnagyobb szükség a kiegészítő támogatásra. A probléma részleteit a polgármester és Keresztes László Lóránt közös sajtótájékoztatón ismertették, majd az LMP írásbeli kérdést is benyújtott és az Országgyűlésben is felszólalt annak érdekében, hogy a kormány tartsa be az ígéreteit. Azt kértük, hogy azokra a háztartásokra is terjesszék ki a juttatást, ahol a településen ugyan be van vezetve a gáz, de egyébként az ingatlan nincs arra rákötve.

Közös kiállásunk meghozta az eredményét. A kormány végül intézkedett annak érdekében, hogy a juttatásból kihagyott több százezer család is megkaphassa a támogatást. Ezt nagyon fontos fejleménynek tartjuk, hiszen erre a juttatásra a kistelepülések lakóinak óriási szüksége van. Ráadásul ez az ügy is rámutat arra, hogy ha az emberek valódi problémáival foglalkozunk, akkor igenis lehet eredményeket elérni és cselekvésre kényszeríteni a Fideszt.

Ignácz József,
Besence független polgármestere

Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnöke, frakcióvezető-helyettese

2018-08-29T10:06:17+00:00 2018. 08. 29.|Sajtó|