fbpx

Ungár Péter: Válaszoljon a Fidesz EP-listavezetője: klímaterv vagy autógyárak?

Ungár Péter választ vár Trócsányi Lászlótól, hogy a Fidesz az újonnan felálló Európai Parlamentben és Bizottságban továbbra is a német autógyárak érdekeinek képviselője lesz-e, vagy végre a magyar emberek életét, a tiszta levegőt, egészséges környezetet, és az aszállyal küzdő magyar mezőgazdaság megsegítését tartják fő feladatuknak.  

A Fidesz képviselői továbbra is mellébeszélnek, amikor azt kellene megmagyarázniuk, miért nem támogatják a klímaváltozás elleni küzdelmet. A nagy szavak viszont elfogynak, amikor éles helyzet van és ilyenkor a Fidesz képviselői a német autógyárak és a klímavédelem közül valahogy mindig az előbbit támogatják. Cseresnyés államtitkár úr szótárában lehet, hogy van érdemi különbség a vétó és a teljes felpuhítás között, de az eredmény ugyanaz: többek között német és magyar kormányok miatt nem került a 2050-es céldátum a közös európai klímatervbe. E nélkül viszont, amit a tanács elfogadott, hogy ne legyen teljes bukás amit a klímavédelemre tudnak mondani, az egy nagy nulla.

Ezért is van szüksége új vezetésre az Európai Uniónak, hogy végre ne a bürokratikus udvariaskodás folytatódjon, hanem a valódi vállalásokat valódi tettek kövessék. Az EP választás tétje az, hogy az EU képes lesz-e kikényszeríteni, hogy ne a német autóipari érdekek formálják a klímaváltozással kapcsolatos uniós döntéshozatalt.

LMP sajtó

 

2019-04-13T14:40:09+00:00 2019. 04. 13.|Sajtó|