A kormány járatsűrítést írt elő, de elvonta az ehhez szükséges forrásokat

Miközben a kormány a múlt héten arra kötelezte az önkormányzatokat, hogy növeljék a tömegközlekedési járatok számát, addig postafordulatával arról értesítette a szombathelyi városvezetést, hogy a vírushelyzet miatt elvonja a közösségi közlekedésre fordítható költségvetési támogatásokat, ezzel újabb huszonhatmillió forintos lyukat ütve a költségvetésen.

Az pedig már a pofátlanság csúcsa, hogy az elvonást azzal indokolják, hogy a közösségi közlekedés finanszírozására rendelkezésre áll az iparűzési adó bevétel, amit ugye Parragh László „ötlete” nyomán szintén most tervez elvonni a kormány.

A helyzet teljesen egyértelmű: a kormány célja, minél durvább bosszút állni az önkormányzati választáson elszenvedett vereségért. Csakhogy a kormány ezekkel a lépésekkel végső soron nem a városvezetésnek, hanem az itt élő embereknek árt.

Ebben a helyzetben végre kiderülhet, hogy Hende Csaba az itt élő emberek érdekeit képviseli az országgyűlésben, vagy csupán a Fidesz helytartója: ha az előbbi, akkor itt az ideje, hogy felszólaljon a város érdekében és tegyen valamit a minden racionalitást nélkülöző elvonások ellen.

Ungár Péter

országgyűlési képviselő

2020-11-11T11:56:45+00:00 2020. 11. 11.|Sajtó, Sajtóközlemények|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds