fbpx
Szél Bernadett 2018-03-07T15:14:03+00:00

Szél Bernadett

miniszterelnök-jelölt

Szél Bernadett az LMP társelnöke, frakcióvezetője és miniszterelnök-jelöltje.

1977-ben született Pécsett, a Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjén végzett közgazdászként, ahol szociológiából 2011-ben doktori címet szerzett. Dolgozott a versenyszektorban, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél, majd az MTA-nál volt fiatal kutató, később a KSH munkatársa lett.

Szakmai előélete során több olyan témával foglalkozott, amely az LMP számára is hangsúlyos: alternatív közgazdaságtan, környezetgazdaságtan, családszociológia, statisztika.

Az LMP-nek 2010 óta tagja, parlamenti mandátumát 2012 februárjában szerezte országos listáról. 2013-tól az LMP társelnöke, 2017-ben frakcióvezetővé választották. Tagja volt a Foglalkoztatási és Munkaügyi bizottságnak, a Rehabilitációs albizottságban elnöki tisztséget töltött be, jelenleg pedig a Nemzetbiztonsági bizottság tagja.

„Nem azért léptem be az LMP-be, mert politikus akartam lenni, hanem azért, mert változtatni szerettem volna a politika működésén. Ma is azért dolgozom minden nap, hogy az LMP beteljesítse a küldetését, és megújítsa a magyar politikát. Nem azért akartam miniszterelnök lenni, hogy a rendszerváltás pártjai által lefektetett szabályok szerint kormányozzak, hanem azért, hogy átírjuk ezeket a szabályokat. Pontosan tudom: a magyar nők mindenre képesek!”

Családjával – férjével és két gyermekével – Budakeszin él.