fbpx

Véget kell vetni a kukaholdingrendszer ámokfutásának

Véget kell vetni a kukaholdingrendszer ámokfutásának

Az LMP szerint véget kell vetni a fideszes vezetés alatt álló “kukaholding”, vagyis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. ámokfutásának, megfelelő finanszírozással kell működőképessé tenni a szemétszállítás rendszerét, amibe a településeknek ismét beleszólást kell biztosítani.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Orbán Viktor és kormánya láthatóan nem tudja megoldani azt a feladatot, hogy “ne álljon a lakásunk előtt a szemét”. Sérelmezte, hogy 116 településen került veszélybe a hulladék rendszeres elszállítása.

Az ellenzéki politikus, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke a problémákat a szektor 2011-es államosítására vezette vissza, amikor “betiltották” a nem állami közszolgáltatók működését, a rezsicsökkentés miatt befagyasztották a díjakat, miközben a szolgáltatókat újabb adókkal, költségekkel sújtották.

A társaságok jó része emiatt alulfinanszírozottá vált, majd csődközeli helyzetbe került, ráadásul a díjbeszedés is a “kukaholdinghoz” került, amely gyakran késve és kevesebbet oszt vissza számukra, miközben saját vezetői milliós fizetéseket kapnak – mutatott rá.
Schmuck Erzsébet lehetetlen helyzetnek nevezte, hogy a katasztrófavédelem száll be a szemétszállításba, és feltette a kérdést: a kényszerűen odaszervezett kéményseprők, a méltatlanul alulfizetett tűzoltók vagy az árvízvédelmi szakemberek hivatottak-e pótolni a hulladékgazdálkodás lepusztított rendszerét.
A politikus szerint a veszteséges holding “mindenkit magával ránthat”.

Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának tagja a Parlamentben szólalt fel a szemétszállításban uralkodó tarthatatlan állapotok miatt.

MTI / LMP sajtó
2018-10-30T13:49:30+00:00 2018. 10. 30.|Szemétszállítás|