fbpx

Kerékpáros fejlesztések a koronavírus ellen

A koronavírus járvány miatt a budapesti gépjárműforgalom a felére esett. Ez a levegőminőség érezhető javulásán túl megteremti annak a lehetőségét, hogy a rendkívüli helyzetben rendkívüli kerékpáros fejlesztések valósuljanak meg.

Érthető módon most, aki teheti, elkerüli a tömegközlekedést. A kerékpározás ideális alternatívát nyújt, mert a többi embertől biztonságos távolságban lehet így közlekedni.

Magyarország zöld pártjaként támogatjuk a Magyar Kerékpárosklub javaslatait: a kerékpáros fejlesztéseket fel kell gyorsítani. Ezek egy része már megtervezett beavatkozás (kerékpársávok, kerékpártámaszok, forgalomcsillapított övezetek), másik része ideiglenesen kerülne kialakításra a járvány idejére. Most van itt az idő, hogy forgalmi sávokat kerékpársávokká alakítsunk a Nagykörúton vagy épp a Szent Gellért rakparton. A hiányzó főhálózati elemeket gyorsan ki lehetne építeni, ezzel segítve a környezeti és egészségvédelmi szempontból is ideális kerékpáros közlekedést.

Üdvözöljük, hogy a fővárosi vezetés már tervezi a fejlesztéseket. Bízunk benne, hogy az ideiglenes intézkedések közül lesz olyan, ami a járvány után is – áttervezve – véglegesen szolgálhatja a kerékpározók igényeit.

LMP Budapest Elnökség

2020-04-01T14:56:49+00:00 2020. 04. 01.|Uncategorized|