fbpx

A kormány nem képes az alapvető közszolgáltatások biztosítására Tamásiban

 

Hónapok óta húzódik a Tamási külterületén, Adorján-Újtelepen élő emberek ügye, a kormány és a fideszes városvezetés pedig tétlenül nézi, hogy családok tucatjai maradnak megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz nélkül nap mint nap. Megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

A lakosok többszöri kérése ellenére sem hajlandó foglalkozni Tamási önkormányzata azzal, hogy a település külterületén, Adorján-Újtelepen több tucat család él vezetékes ivóvíz ellátás nélkül.

Az önkormányzati törvény alapján a kormány és az önkormányzat közös hatásköre és felelőssége a lakosság víziközművel történő vízellátása, amennyiben ez nem megoldott, abban az esetben a vízgazdálkodási törvény kimondja, hogy az önkormányzat köteles a nem közműves ivóvíz-szolgáltatásról gondoskodni.

Az önkormányzat többszörösen nem tett eleget törvényi kötelezettségeinek azzal, hogy a lakosok elmondása alapján rendszeres kimaradások jellemzőek a lajtos kocsival történő ivóvízellátásban. A helyiek és az LMP országgyűlési képviselői petíciót vittek a Belügyminisztériumba, a helyzet megoldását követelve. A Belügyminisztérium ennek hatására felszólította a város fideszes vezetőit, hogy mielőbb oldja meg a fennálló helyzetet.

Dr. Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője és Tóth Attila, Tamási polgármesterjelöltje az önkormányzat törvényi kötelezettségei megszegése ügyében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Dr. Keresztes László Lóránt
országgyűlési képviselő, Lehet Más a Politika

Tóth Attila
Tamási polgármesterjelöltje

2019-10-08T15:16:30+00:00 2019. 10. 08.|Uncategorized|