fbpx

Törvényben biztosítanánk a hitelkárosultaknak az “elsétálás jogát”

Törvényben biztosítanánk a hitelkárosultaknak az “elsétálás jogát”

Törvényben biztosítanánk az “elsétálás jogát” azon hitelkárosultaknak, akik elveszítik ingatlanjukat. Erről Csárdi Antal országgyűlési képviselőnk beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy benyújtottuk javaslatunkat az Országgyűlés elé, amelynek értelmében megszűnne a tartozása annak, aki elveszíti a jelzálogot jelentő ingatlanját. Javaslatunkban az is szerepel, hogy az adósok ingatlanjának eladásához kapcsolódó szakvélemények költségét az állam előlegezze meg. Ezek a kiadások abból adódnak, hogy a bankok a hitel folyósításakor a lakás értékét alábecsülik, emiatt még inkább kisemmizik a nehéz helyzetbe került embereket azzal, hogy jóval a piaci ár alatt adják el ingatlanjaikat.

Csárdi Antal kijelentette: a kormány az állítása ellenére nem oldotta meg az egykori devizahitelesek problémáját, családok tízezreit fenyegeti a kilakoltatás veszélye. A kabinet most sem akar segíteni nekik, annak ellenére, hogy uniós eljárás is zajlik, de Magyarországon is perek százaiban vitatják, hogy a bankok jogszerűen jártak-e el a hitelek biztosítása során.

Csárdi Antal témában tartott parlamenti felszólalása itt nézhető vissza:

MTI / LMP sajtó

2018-06-22T13:02:17+00:00 2018. 06. 22.|Uncategorized|