fbpx

Az LMP országgyűlési képviselői nyilvánosságra hozzák hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait is

 

Az LMP mindig is megfelelt a teljes átláthatóság pénzügyi követelményeinek. Országgyűlési frakciónk valamennyi tagja ezért idén is nyilvánosságra hozza hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait is. Továbbá újból benyújtjuk a vagyonnyilatkozat-tételek átalakításáról szóló törvényjavaslatot is.

A törvényjavaslat célja, hogy a vagyonnyilatkozatok tényleges és hatékony ellenőrzés tárgyai legyenek. A legfontosabb módosítása a köztársasági elnök, az országgyűlési képviselők, a politikai vezetők, az Országgyűlés által kinevezett tisztségviselők, a nagyvárosi polgármesterek és a köztulajdonban álló vállalatok vezetői vagyonnyilatkozatai helytállóságának az Állami Számvevőszék általi hivatalbeli vizsgálata.

A javaslat emellett előírja a nyilvános vagyonnyilatkozatok kereshető módon történő közzétételét, kizárja az utólagos módosítást, és előírja a köztulajdonban álló gazdasági cégek vezetői számára is a vagyonnyilatkozati kötelezettséget. A törvényjavaslat a misztikusan növekvő ingatlanok problémája mellett a nagyvonalú családi ajándékokra hivatkozó védekezés régi hagyományának is gátat szab: a vagyonnyilatkozat kötelező vizsgálata kiterjedne az ingyenes juttatásoknak a vizsgálatára is.

Az LMP frakció tagjainak vagyonnyilatkozata ide kattintva érhető el.

2019-01-31T19:31:48+00:00 2019. 01. 31.|Vagyonnyilatkozat|