fbpx

Az LMP népszavazással akarja betiltani az atomenergiát Magyarországon

Az LMP népszavazással akarja betiltani az atomenergiát Magyarországon

Az LMP az atomenergia betiltása és a megújuló energiaforrásokra történő átállás érdekében kezdeményez további népszavazásokat – közölte az ellenzéki párt országos elnökségének titkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, a paksi atomerőmű jelenlegi blokkjainak 2037-ig van működési engedélyük, az LMP szerint onnantól nem szabad tovább működtetni az erőművet, az erőműbővítést pedig nem szabad megvalósítani.

Paks 2. az évszázad legrosszabb üzlete, ugyanis rendkívül gazdaságtalan, minden magyar háztartásra óriási terhet ró, növeli orosz függőséget és az atomerőmű működése sem biztonságos.

Az LMP népszavazásokat kezdeményez, hogy teljesen atomenergia-mentes legyen Magyarország. Referendummal tiltanák meg, hogy 2037 decembere után atomerőművek üzemeltetési engedélyt kapjanak az országban.

Kanász-Nagy Máté közölte, szintén népszavazásokat kezdeményeznek annak érdekében, hogy a század közepére szinte teljes mértékben a megújuló energiaforrásokra alapozzák az ország energiaellátását. Ez olcsó, tiszta és megbízható energiaforrást jelent. Ezen népszavazási kérdések a klímatörvény módosítására vonatkoznak.

Az LMP szerint a magyar választópolgároknak kell dönteniük arról, hogy szeretnének-e atomenergiát Magyarországon, vagy a 21. századi utat, a megújuló energiaforrásokkal történő energiatermelést szeretnék inkább.

2020-01-07T17:05:27+00:00 2020. 01. 07.|Zöld népszavazás 2020|