fbpx

Népszavazás a klímavédelmi programról

Fotó: Farkas Bazsi (ugytudjuk.hu)

Népszavazás a klímavédelmi programról

Kendernay János, az LMP társelnöke és Németh Ákos, a párt helyi önkormányzati képviselője közös szombathelyi sajtótájékoztatójukon elmondták, mindenki támogatására szükség van ahhoz, hogy minél előbb életbe léphessen Magyarország klímavédelmi programja.

Kendernay elmondta, hogy 2022-ben országgyűlési választás keretében le lehet váltani a kormányt, de nincs ideje az országnak, hogy ezt kivárja, mert azonnali intézkedésekre van szükség a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Az LMP szerint téves elképzelés, hogy a kormány az atomenergiát támogatja a megújuló energiaforrásokkal szemben. A szélerőművek blokkolása pedig kifejezetten bűn, mert az az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, és igazi alternatíva Paks2-vel szemben.

„Magyarországon évente 15 ezer ember hal meg a rossz levegő miatt. Ez is mutatja, hogy minél hamarabb le kell állítani a mátrai erőműhöz hasonlókat.”

Az LMP 12 kérdést fogalmazott meg, melyekről népszavazás formájában dönthettek volna a választópolgárok. A Választási iroda azonban érthetetlen okokból ezen kérdéseket elutasította. Jelenleg újabb két kérdéscsomaggal készülnek, melyre mindenki tehet javaslatot a www.zoldnepszavazas.hu oldalon.

2020-01-29T21:28:19+00:00 2020. 01. 29.|Zöld népszavazás 2020|