fbpx

Zöld népszavazás 2020: küzdelem a láthatatlan gyilkos ellen

Zöld népszavazás 2020: küzdelem a láthatatlan gyilkos ellen

Mint ismert, az LMP zöld népszavazást kezdeményezett és benyújtotta az első öt kérdést is.  Nincs időnk megvárni, hogy a Fidesz-kormány ledolgozza a tízéves hátrányát a témákban. Nincs időnk megvárni, hogy Orbán Viktor eldöntse, hogy most akkor van-e klímaváltozás vagy nincs. Ungár Péter országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kiemelte azt a kérdést, amely azt célozza, hogy állami vagy önkormányzati tulajdonban álló közlekedési társaságok fosszilis üzemanyaggal működő járműveket utasszállítási célra ne szerezhessenek be.

Hazánkban ugyanis közel 15 000 ember hal meg idő előtt a légyszennyezettség miatt, a megbetegedések számát pedig fel sem lehet mérni. Ezért egyre sürgetőbb a súlyosan környezetszennyező járművek kivezetése. Az állami és önkormányzati tulajdonban lévő buszok elektromos meghajtásúra történő cseréje az első fontos lépés a láthatatlan gyilkos elleni küzdelemben, melynek köszönhetően városaink végre levegőhöz juthatnak.

Tudjuk, hogy a Fidesz minden erővel meg akarja majd akadályozni, hogy ez a népszavazás megtörténjen. Ezért az elkövetkező napokban több kérdést is be fogunk nyújtani, melyek mindegyike a zöld jövő szempontjából egy-egy kulcsterületre vonatkozik. Minden általunk benyújtott kérdésnek nagyon fontos praktikus jelentősége is van, de ezek összességében alkalmasak arra, hogy világos irányt jelöljünk ki Magyarországnak az elkövetkező évtizedekre.

 

2019-12-08T17:50:58+00:00 2019. 12. 08.|Zöld népszavazás 2020|