fbpx

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP

Az LMP meggyőződése szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány még ott tart, hogy a klímaváltozás létezését is vitatja időnként: a beszéd és a viták ideje lejárt, eltitkolt konzultációk helyett azonnali cselekvésre van szükség, ha gondoskodni akarunk a saját és gyerekeink unokáink jövőjéről.

A párt ezért zöld népszavazást kezdeményez, és ennek első lépéseként ma Kendernay János, az LMP társelnöke öt kérdést nyújtott be hivatalosan. Ezt a következő napokban újabb kérdések benyújtása fogja követni, illetve a párt közös gondolkodásra hívja az embereket, hogy milyen további kérdésekkel lehetne egy új, zöld irányba állítani Magyarországot.

Meggyőződésünk, hogy a magyar emberek sokkal inkább érzik azt a felelősséget, ami a vállunkat nyomja, mint a kormány. Az emberek tisztában vannak vele, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, akinek még a saját kezében van a sorsa, aki még érdemben tehet a jövő megóvás érdekében. A zöld népszavazás egy eszköz arra, hogy világos és egyértelmű követelést fogalmazzunk meg a jelenlegi és a következő kormányoknak, hogy tiszta levegőt, tiszta vizet, élhető környezetet akarunk magunknak és gyermekeinek is.

2019-11-29T12:08:50+00:00 2019. 11. 29.|Zöld népszavazás|